Home HaakshopHaakboeken Kant Haken door Sascha Blase – Haakboek review

Kant Haken door Sascha Blase – Haakboek review

by Leontien
kant-haken-haakboek

Eindelijk weer eens tijd genomen voor een review van een haakboek. Ik hoefde niet lang te zoeken in mijn boekenkast, want het boek Kant Haken is één van mijn laatste aankopen en ik ben op dit moment zelfs bezig met een project uit het boek. Ik vind het een prachtig boek, dus ik vind het heel leuk om jullie hierin te laten delen.

Kant haken is geschreven door de bekende blogster Sascha Blase-van Wagtendonk. Binnenkort verschijnt er ook een nieuw boek Gehaakte Lappenpoppen en ze heeft een leuk blog A la Sascha. Sascha is dus zeker geen onbekende in de haakwereld, ook al wist ik dat allemaal nog niet toen ik dit boek bestelde. Het boek is zelfs vermeld in de top 100 boeken van bol.com, dus het is zeker een populair boek!

Kant Haken


Kant haken is een nieuwe haaktrend waarmee je luchtige haakwerken maakt. Er is genoeg variatie binnen het kant haken en ik houd wel van deze stijl.

Het boek begint met een uitleg van haaksteken. Dit zie je eigenlijk in elk boek weer en dit deel sla ik zelf altijd snel over. Al is het soms wel handig om nog even een steek na te kijken als je twijfelt. Verder staan er 20 haakpatronen in het boek van mode- en woonaccessoires. Het grootste deel zijn echter de modeaccessoires.

Mijn eerste project uit het boek is de Blaadjessjaal. Ik vond dit patroon erg leuk en het is ook leuk om aan de sjaal te haken. In het boek is de sjaal groen, maar ik heb gekozen voor lichtroze. Het is leuk dat Sascha op haar blog nog een aanvulling heeft gegeven op de blaadjessjaal om er nog een mooi randje aan te kunnen haken. Zover ben ik echter nog niet…

kant-haken-haakboek-sjaal

Naast de blaadjessjaal zijn er nog meer sjaals, poncho’s, omslagdoeken en een col in het boek te vinden. Als woonaccessoires is er bijvoorbeeld het omgehaakte glaswerk, een kanten shopper en een leuke hanger van kant.

kant-haken-haakboek-omslagdoek

De 20 projecten zijn allemaal duidelijk omschreven met mooie foto’s die je verleiden om aan ’t haken te gaan. Bovendien staan er handige telpatronen bij de verschillende projecten. Kant haken is een hip boek dat zeker de moeite waard is!

kant-haken-haakboek-glaswerkVeel haak plezier allemaal!

Advertentie

Ook interessant

Laat een reactie achter